Tiedote 20.8.2019

20.08.2019

Metsä vastaa huomiseen!

Silva Metsänäyttely järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuun Mehtimäen alueella vuonna 1999. Siitä on vierähtänyt 20 vuotta ja paljon on tapahtunut kehitystä alan toimijoiden työmenetelmissä, koneissa, metsänhoidossa ja myös ympäristöasioissa.  Silva Metsänäyttely on tänä vuonna 6.-7.9. Joensuun laulurinteellä.
Tänä vuonna olemme monella tavalla yhdessä näytteilleasettajien kanssa kiinnittäneet erityistä huomiota ilmastonmuutoksen hallintaan. Metsäbiotalous ja kiertotalous näkyvät näyttelyssä. Maatalouden ja elintarviketuotannon ekologisuuteen ja hiilijalanjäljen minimoimiseen löytyy myös työkaluja.
Silva on pääsymaksuton tilaisuus, jossa on koettavaa ja nähtävää niin ammattilaisille kuin perheille. Paikoitusalueet sijaitsevat kätevästi aivan Laulurinteen tuntumassa ja kaupungilta pääsee linja-autoilla alueen läheisyyteen.

 

Silvassa monipuolinen kattaus osastoja

Silva Metsänäyttelyn on ilmoittautunut mukaan lähes 200 eri toimijaa. Näytteilleasettajien tarjonnasta on tulossa monipuolinen ja mielenkiintoinen. Niin metsänomistaja, metsäammattilainen kuin kuluttajakin löytää Silvasta monipuolista nähtävää ja koettavaa. Metsänomistajille palveluja tarjoavat tahot ovat hyvin edustettuina ja myös pienet metsäpalveluyrittäjät ovat mukana yhteisellä osastolla.
Näyttelyalueelta löytyy kaikkea sahasta suksiin, motosta mönkijään, pilkekoneesta puukkoon ja kartasta kenkään. Useita konealan uutuuksia on tulossa yleisön nähtäville.  Työnäytökset havainnollistavat koneiden ja laitteiden toimivuutta. Aina suositusta sieninäyttelystä pääset varmistamaan oman sienisaaliin turvallisuuden. Silvan useat ruoka- ja kahvilapisteet pitävät huolen, ettei näyttelyvieraita nälkä yllätä.

Sadonkorjuutapahtuma Silvan yhteydessä

Joensuussa vuosittain järjestettävä Perinteinen Sadonkorjuutapahtuma rakentuu Silvaan aivan sisäänkäynnin läheisyyteen. Täältä löytyvät maakunnan tuottajien tuoreen sadon herkut ja kädentaidot kotiin vietäväksi. Samalla alueella on myös runsas joukko Karjalaisia Taitajia sekä tapahtumaan muista maakunnista saapuneita pienyrityksiä.  Aivan sisääntulon läheisyydestä ovat moottorisahaveiston ja puunkäsittelyn työnäytökset.  Kylien tekijät esittäytyvät Joensuun kylien osastolla ja lauantaina alueella soitto soi ja ilo elää.

 

Avajaisjuhla Laulurinteellä 6.9. klo 11-12

Juhlapuheen pitää europarlamentaarikko Elsi Katainen ja aiheesta Metsä vastaa huomiseen vuoropuhelussa Katri Kostamo ProAgria Itä-Suomi ja Helena Reiman Suomen Metsäkeskus

 

Nuorisopaneeli ja tukkilaiset

Silva-näyttely kutsuu koululaisia tutustumaan metsän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Metsätoimijoiden ja metsäisten perinteiden lisäksi alueella ovat vahvasti mukana metsäalan oppilaitokset.
Koululaisia saapuu näyttelyyn perjantaina, jolloin näyttelyssä järjestetään päälavalla Nuorisopaneeli, jonka järjestelyistä vastaa pääosin Itä-Suomen yliopiston AllYouth-hanke. Paneelissa keskustelijoina on rekrytoinneista vastaavia metsätoimijoita, hankepartnereita ja luonnollisesti nuorten edustajia. Yleisöä osallistetaan myös vahvasti keskusteluun mobiiliäänestyksin. Myös lauantaina saapuu koululuokkia tapahtumaan.
Koululaisryhmiä varten kootaan näyttelyalueelle tehtävä- ja tietorastiverkosto. Silvan metsäisten näytteilleasettajien verkostolla on tärkeä rooli rastien ylläpidossa.
Asustenäytöksiä on päälavalla molempina päivinä. Perjantain näytöksessä nähdään Riveria ammattioppilaitoksen suunnittelemia ja valmistamia puukuituasusteita.
Pielisen-Karjalan Tukkilaisperinneyhdistys tuo näyttelyyn tuulahduksen metsäalan historiasta taitonäytöksineen. Vedessä tapahtuvat tukkilaisnäytökset ovat olleet mukana Silvassa alusta alkaen.

Alueella on laulaja ja lauluntekijä Ilja Jaakonpoika Teppo viihdyttämässä musiikillaan eri pisteissä.

 

Silva Metsänäyttelyn järjestävät ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen Metsäkeskus.
Silva Metsänäyttelyä tukevat: Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Joensuun kaupunki, Bisnes Joensuu sekä Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö.

 

Anu Pesonen
Näyttelyn johtaja
p. 040 301 2436
Leila Laukkanen
Markkinointipäällikkö
P. 0500 245513


Sähköpostit: info@silvafair.fi
www.silvafair.fi
F: Silva Metsänäyttely

Copyright / SilvaFair 2019    Verkkosivusto / atFlow Oy