Tiedote 15.4.2019

15.04.2019

 

Metsä vastaa huomiseen!

Silva Metsänäyttely järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuun Mehtimäen alueella vuonna 1999. Siitä on vierähtänyt 20 vuotta ja paljon on tapahtunut kehitystä alan toimijoiden työmenetelmissä, koneissa, metsänhoidossa ja myös ympäristöasioissa.
Tänä vuonna olemme monella tavalla yhdessä näytteilleasettajien kanssa kiinnittäneet erityistä huomiota ilmastonmuutoksen hallintaan. Metsäbiotalous ja kiertotalous näkyvät näyttelyssä.
Silva on pääsymaksuton tilaisuus, jossa on koettavaa ja nähtävää niin ammattilaisille kuin perheille. Paikoitusalueet sijaitsevat kätevästi aivan Laulurinteen tuntumassa ja kaupungilta pääsee linja-autoilla alueen läheisyyteen.

Silvassa monipuolinen kattaus osastoja

Silva Metsänäyttelyn paikkamyynti on edennyt vilkkaana. Näytteilleasettajien tarjonnasta on tulossa monipuolinen ja mielenkiintoinen. Niin metsänomistaja, metsäammattilainen kuin kuluttajakin löytää Silvasta monipuolista nähtävää ja koettavaa. Metsänomistajille palveluja tarjoavat tahot ovat hyvin edustettuina ja myös pienet metsäpalveluyrittäjät ovat mukana Melua Metsään -kehittämishankkeen osastolla.
Näyttelyalueelta löytyy kaikkea sahasta suksiin, motosta mönkijään, pilkekoneesta puukkoon ja kartasta kenkään. Useita konealan uutuuksia on tulossa yleisön nähtäville.  Odotamme mielenkiinnolla mitä uutta tällä kertaa. Silvassa on tietoa ja tarjontaa runsain mitoin ja kannattaakin varata aikaa ja pohtia Silvassa vaikkapa oman metsän tulevaisuutta.
Aina suositusta sieninäyttelystä pääset varmistamaan oman sienisaaliin turvallisuuden.
Silvan useat ruoka- ja kahvilapisteet pitävät huolen, ettei näyttelyvieraita nälkä yllätä.

Sadonkorjuutapahtuma Silvan yhteydessä

Perinteinen Sadonkorjuutapahtuma rakentuu Silvaan aivan sisäänkäynnin läheisyyteen. Täältä löytyvät maakunnan tuottajien tuoreen sadon herkut ja kädentaidot kotiin vietäväksi.
Silvassa riittää nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille.

Nuorisopaneeli ja tukkilaiset

Silva-näyttely kutsuu maakunnan koululaisia tutustumaan metsän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Metsätoimijoiden ja metsäisten perinteiden lisäksi alueella ovat vahvasti mukana metsäalan oppilaitokset.
Koululaiset tullaan kutsumaan näyttelyyn ensisijaisesti perjantaina, jolloin näyttelyssä järjestetään päälavalla Nuorisopaneeli, jonka järjestelyistä vastaa pääosin Itä-Suomen yliopiston AllYouth-hanke. Paneelissa keskustelijoina on rekrytoinneista vastaavia metsätoimijoita, hankepartnereita ja luonnollisesti nuorten edustajia. Yleisöä osallistetaan myös vahvasti keskusteluun mobiiliäänestyksin.
Erityisesti koululaisryhmiä varten kootaan näyttelyalueelle tehtävä- ja tietorastiverkosto, jonka läpikäynnissä hyödynnetään Metsäkeskuksen Metsäinen-applikaatiota. Silvan näytteilleasettajaverkostolla on tärkeä rooli rastien ylläpidossa.
Näyttelyn alla keväällä 2019 järjestetään koululaisten runo- ja videokilpailu (5. ja 8.luokkalaisille) aiheesta ”Metsä vastaa huomiseen”. Palkitut teokset tullaan esittelemään näyttelyn päälavalla syyskuussa.
Asustenäytöksiä suunnitellaan toteutettavaksi päälavalla niin näytteilleasettajien toimesta kuin myös Riveria ammattioppilaitoksen suunnittelemien ja valmistamien puukuituluomuksien näytöksinä.
Pielisen-Karjalan Tukkilaisperinneyhdistys tuo näyttelyyn tuulahduksen metsäalan historiasta taitonäytöksineen. Ranta-alueella vierähtää hetki jos toinenkin heidän toimintaansa seuraten. Vedessä tapahtuvat tukkilaisnäytökset ovat olleet mukana Silvassa alusta alkaen.

Silva Metsänäyttelyn järjestävät ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen Metsäkeskus.
Silva Metsänäyttelyä tukevat: Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Joensuun kaupunki, Business Joensuu sekä Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö

Anu Pesonen
Näyttelyn johtaja
p. 040 301 2436
Leila Laukkanen
Markkinointipäällikkö
P. 0500 245513
Esa Kinnunen
Näyttelypäällikkö
P 0400 624 257

Sähköpostit: info@silvafair.fi
www.silvafair.fi
F: Silva Metsänäyttely

Copyright / SilvaFair 2017    Verkkosivusto / atFlow Oy