Tiedote: Silvassa tarjolla tietoa, taitoa, puhetta, kilpailuja ja pärinää

22.08.2017

Silvassa tarjolla tietoa, taitoa, puhetta, kilpailuja ja pärinää

Silva Metsänäyttely yhdessä Sadonkorjuu ja HevosWoimaa- tapahtumien kanssa valtaa Joensuun Laulurinteen ja Raviradan varikkoalueen pe-la 1. – 2.9.2017. Yleisölle pääsymaksuttoman Silvan järjestävät ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen metsäkeskus. Näyttelyyn odotetaan yli 20 000 kävijää. Näyttely on avoinna perjantaina 1.9. klo 10-18 ja lauantaina 2.9. klo 9-15.

Perjantaina 1.9. Silva polkaistaan näyttävästi käyntiin Joensuun keskustasta Laulurinteelle vaeltavalla juhlakulkueella joka lähtee Rantapuistosta n. klo 9.15 Koskikadun ja Yliopistokadun kautta näyttelyalueelle. Iltapäivän paneelikeskustelussa metsänhoitoa lähestytään monesta näkökulmasta, paneelin aihe on Huomisen metsä – metsänhoidon monet mahdollisuudet. Keskustelemassa ovat maitotilan emäntä ja metsänomistaja Jenny Salmela Ilomantsista, metsäjohtaja Juha Hakkarainen MTK:sta, metsäjohtaja Janne Partanen Stora Ensosta, metsäasiantuntija Aleksi Vihonen Arvometsä Oy:stä ja riistapäällikkö Olli Kursula Suomen riistakeskuksesta. Paneelin juontaa Keimo Lehtiniemi.

Silvan Tietoiskuteltassa lyhyitä tietoiskuja ajankohtaisista aiheista on perjantaina klo 12-14 ja klo 15-17. Perjantaina ohjelmassa on mm. keittiömestari Jouko Martikaisen taidonnäyte sienien kokkaukseen, tukkilaisten ja hevostyön näytökset, tukkilaiskoulu, lampaiden paimennusnäytökset, moottorisahaveiston ja puunhoitotyön näytökset. Lisäksi useilla osastoilla on koneiden työnäytöksiä ympäri näyttelyaluetta.

Lauantain juhlassa klo 10 alkaen Juhlalavalla ministeri Anu Vehviläisen ohella saadaan nauttia Valtimon iloisesta, karjalankielisestä Linduzet-lastenkuorosta sekä Kurniekun musiikista. Esko Ilonen musisoi Sadonkorjuupalstalla Joensuun Kylien osastolla ja Pohjois-Karjalan rajavartiosto esittelee rajakoiran toimintaa kolme kertaa päivän aikana. Vuoden metsätoimihenkilö julkistetaan iltapäivällä Juhlalavalla, samoin metsäopiskelijoiden järjestämän metsätaitokisan tulokset. Tietoiskuteltassa on lauantaina ohjelmaa klo 11.00-13.40.

Silvaan on maksuton linja-autokuljetus Joensuun keskustasta, aikataulut löytyvät www.silvafair.fi –sivuilta. Nettisivuilta löytyvät myös Silvan ohjelmat, Tietoiskuaikataulut, näytteilleasettajat ja muu näyttelyinfo.

Lisätietoja:      Anu Pesonen, näyttelyn johtaja, puh 040 301 2436
                         Leila Laukkanen, näyttelypäällikkö, puh 0500 245 513

Copyright / SilvaFair 2017    Verkkosivusto / atFlow Oy